Crema traditionala de zahar ars
PrinteazaCrema traditionala de zahar ars din: zahar, oua, lapte, vanilie, frisca.
Ingrediente:
- 4 linguri zahăr, pentru caramel
- 8ouă
- 1l lapte
- 8 linguri zahăr
- esenţă vanilie
- frişca, pentru decor
Mod de preparare:
Crema traditionala de zahar ars: Pui 4 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic şi le caramelizezi. Amesteca continuu, până când se topeşte zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi o laşi la rărit.
Separat, baţi ouăle cu laptele, restul de zahăr şi cu esenţa de vanilie. Torni compoziţia obţinută în cratiţa cu zahărul ars. Dai la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până când se întăreşte crema.
Scoţi cratiţa şi laşi să se răcească.
Răstorni pe un platou şi o serveşti rece, ornată cu frişca.
Pofta buna!