Cremă tropicală cu papaia

Printeaza

O reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara. Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi moale, seamănă cu o pară mare.

Ingrediente:Cremă tropicală cu papaia

  • 2 papaia coapte
  • 5 dl lapte de cocos
  • 250 g zahăr de trestie
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • sucul de la 1/2 portocală
  • 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară
  • cubuleţe de papaia, pentru ornat

 

Mod de preparare:

După ce aţi tăiat în două fructele de paps- ia, scoateţi-le sâmburii şi mixaţi miezul.

între timp, încălziţi într-o crăticioară lapteb de cocos, adăugaţi zahărul şi amestecai până se va topi complet. Amestecaţi într-un castron miezul de papaia cu praful de scoi- ţişoară şi cu zeama de lămâie şi de porto­cală. Diluaţi piureul de papaia obţinut cj laptele de cocos fierbinte.

Treceţi crema în castronele monoporţie si lăsaţi-o să se întărească în frigider, cel puţh 2 ore. Serviţi-o ornată cu câteva cubuleţs de papaia proaspete.

Cremă tropicală cu papaia

Cremă tropicală cu papaia

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.