Cremă tropicală cu papaia
PrinteazaO reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara. Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi moale, seamănă cu o pară mare.
- 2 papaia coapte
- 5 dl lapte de cocos
- 250 g zahăr de trestie
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- sucul de la 1/2 portocală
- 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară
- cubuleţe de papaia, pentru ornat
Mod de preparare:
După ce aţi tăiat în două fructele de paps- ia, scoateţi-le sâmburii şi mixaţi miezul.
între timp, încălziţi într-o crăticioară lapteb de cocos, adăugaţi zahărul şi amestecai până se va topi complet. Amestecaţi într-un castron miezul de papaia cu praful de scoi- ţişoară şi cu zeama de lămâie şi de portocală. Diluaţi piureul de papaia obţinut cj laptele de cocos fierbinte.
Treceţi crema în castronele monoporţie si lăsaţi-o să se întărească în frigider, cel puţh 2 ore. Serviţi-o ornată cu câteva cubuleţs de papaia proaspete.
Cremă tropicală cu papaia
Poftă bună!