Crema ultrafina de sofran

Printeaza

Crema ultrafina de sofran din: lapte semidegresat, faina de orez, indulcitor, stafide, nuci, muguri de pin, vanilie, sofran, portocala, fistic, zahar vanilat.

 

Ingrediente:

  • 500 ml lapte semidegresat
  • 50 g făină de orez
  • 60 g Sweet&Safe îndulcitor natural
  • 30 g stafide hidratate
  • 30 g nuci pisate
  • 20 g muguri de pin
  • 1 baton de vanilie
  • 1 plic şofran
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 20 g fistic măcinat
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

pune la foc laptele cu Sweet&Safe, batonul de vanilie, esenţa, zahărul vanilat, şofran, coajă de portocală; se fierbe 5 min. amestecând continuu.

toarnă făina de orez în ploaie şi se fierbe totul 10 min. stinge focul şi se adaugă stafide, nucă, muguri de pin şi fistic. amestecă şi se serveşte în cupe. Se ornează cu nucă, muguri de pin şi fistic.

mai pot adăuga căpşuni sau fructe de pădure.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Alivancă cu brânză sărată

Rețetă tradițională moldovenească. Acest fel de mâncare tradițional este apreciat pentru textura sa moale în interior și crusta aurie la exterior, oferind o combinație perfectă de dulce-acrișor dată de brânză. Simplă, dar delicioasă, alivancă reprezintă o modalitate excelentă de a începe ziua cu energie și bună dispoziție. Pregătirea ingredientelor: 10 […]

Chec Sărat cu Zucchini și Brânză Feta

un preparat versatil și ușor de realizat, ideal pentru micul dejun, prânz sau o gustare rapidă. Această combinație de zucchini răcoros și brânză feta sărată creează un echilibru perfect între textură și savoare. Fie că îl savurezi simplu sau alături de o salată proaspătă, acest chec este […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.