Crema de urzici – reteta gustoasa
PrinteazaCrema de urzici din: urzici, usturoi, faina, unt, sare, ulei, smantana.
- 2-3 kg urzici proaspete
- 5-6 căţei usturoi
- 2 linguri făină
- 50 g unt
- sare
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Se aleg urzicile, se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se lasă la scurs si apoi se opăresc în apă clocotită cu un praf de sare.
Se lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 40 de minute si, după ce au fiert, se scot cu spumiera în sită şi se lasă să se răcorească.
Zeama se păstrează pentru crema de urzici.
Separat, într-un ibric, se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi se stinge cu zeama de urzici.
Se amestecă uşor şi se obţine o cremă de consistenţa” smântânii, care se dă deoparte să se răcorească.
Urzicile fierte se pasează cu blenderul şi se amestecă cu compoziţia fiartă.
Se omogenizează, se condimentează cu sare, se adaugă usturoiul măcinat şi se serveşte ornată cu smântână, în funcţie de preferinţe.
Crema de urzici
Pofta buna!
Prea verde crema de urzici :)))