Cremă de vanilie cu ananas
PrinteazaCremă de vanilie cu ananas din: lapte, galbenusuri, gelatina, faina, zahar, frisca, vaniline, ghimbi, ananas, litchii, migdale, biscuiti cu nuca, sare, lamaie, cirese confiate, ciocolata alba.
- 200 ml lapte
- doua galbenusuri
- 10 g gelatina
- 30 g faina
- 50 g zahar
- 100 ml frisca
- un betisor de vanilie
- ghimbir
- un ananas
- o conserva de litchii
- 50 g de migdale
- 200 g biscuiti cu nuca
- sare
- o lamaie
- cirese confiate
- ciocolata alba
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la fiert laptele cu vanilia tăiată şi sarea, o linguriţă cu ghimbir şi puţin suc din conserva de litchii.
Intr-un bol se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi făina până se omogenizează. Se toarnă treptat din laptele de pe foc amestecând continuu, ca să nu se coaguleze ouăle.
Se toarnă peste ingredientele din oală şi se amestecă încontinuu, până se îngroaşă compoziţia şi se obţine o cremă.
Se adaugă gelatina înmuiată in puţin suc din consevă, se amestecă şi se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă împreună cu frişca mixată şi se pune în pahare pentru desert.
Se presară deasupra biscuiţii sfărâmaţi, cuburi de ananas stropite cu suc de lămâie şi litchii scurse de suc.
Se presară migdale tocate mai mare şi se servesc imediat sau se introduc la rece pentru minimum o oră.
La crema de vanilie se mai pot adauga cirese confiate sau ciocolata alba tocata marunt.
Cremă de vanilie cu ananas
Pofta buna!