Crema de vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de vanilie din: zahar, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, amidon de porumb, pastaie de vanilie, scortisoara si portocala.
- 200 g zahăr
- 500 ml lapte
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- 1 portocală amidon de porumb
- 1/2 păstaie de vanilie
pentru decor:
- 4 păstăi de vanilie
- 4 batoane de scorţişoară
- 1 portocală
Mod de preparare:
Fierbe laptele (pune deoparte 2 polonice) amestecat cu păstaia de vanilie, coaja de lămâie şi de portocală. Pune într-o altă crăticioară gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, amidonul de porumb şi amestecă-le cu 2 polonice de lapte.
Când laptele începe să clocotească, strecoară-l şi toarnă-l treptat peste compoziţia din castron, amestecând permanent.
Aşază crăticioara pe foc şi, amestecând continuu, fierbe până când compoziţia începe să clocotească. Strecoară crema şi pune-o în castronele pentru desert, apoi lasă-le la frigider circa 1 oră.
Decorează fiecare castronel cu păstăi de vanilie, batoane de scorţişoară şi o bucăţică de coajă de portocală.
Crema de vanilie
Pofta buna!