Salată de Vinete Delicioasă din: vinete, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Combinarea texturii fine a vinetelor cu dulceața roșiilor și aromele subtile ale cepei și usturoiului creează o explozie de gust în fiecare mușcătură. Ingrediente: 3 vinete mari 2 roșii mari, tocate cubulețe 1 ceapă roșie […]
Crema de vinete cu branza si cimbru
PrinteazaCrema de vinete cu branza si cimbru din: vinete lungi şi subţiri, lapte dulce pasteurizat, cimbru, brânză de capră, frunze de pătrunjel, mărar verde, zeamă de lămâie, sare, piper macinat.
- 1 kg vinete lungi şi subţiri
- 1 l lapte dulce pasteurizat
- 1 crenguţă de cimbru
- 250 g brânză de capră
- 1/2 legătură frunze de pătrunjel
- 2-3 fire de mărar verde
- 2-3 linguriţe zeamă de lămâie
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cureţi vinetele de coajă şi codiţe, le tai în sferturi şi le pui la fiert într-o oală cu laptele fierbinte şi rămurica de cimbru.
Când vinetele s-au înmuiat bine, le scoţi din vas şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare nemetalică, de plastic.
Toci mărunt vinetele, cu ajutorul unui cuţit de sticlă sau cu coada unei linguri de lemn sau le pasezi în blender. Speli mărarul şi pătrunjelul şi le tai fin.
Mărunţeşti brânza de capră cu furculiţa. în pasta de vinete, încorporezi brânza, verdeaţa, sare şi piper după gust şi, la sfârşit, zeama de lămâie.
Consumi pasta pe felii de toast integral, după ce ai păstrat-o puţin la rece.
Crema de vinete cu branza si cimbru
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de Vinete Delicioasă
Pofta buna!