Cremă de whisky – usor de preparat
PrinteazaCrema de whisky: galbenusuri, unt, zahar, baton de vanilie, lapte, whisky, ciocolata cu rom, sare.
- 7 gălbenuşuri
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 1 baton de vanilie
- 600 ml lapte
- 1 ceşcuţă cu whisky
- 200 g ciocolată cu rom
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate gălbenuşurile cu un praf de sare pentru a le înviora culoarea.
Separat, fierbe laptele împreună cu zahărul şi batonul de vanilie. Acoperă-l şi lasă-l să se răcorească.
Când laptele nu mai arde (e doar puţin călduţ), toarnă-l în fir subţire, ca la maioneză, peste gălbenuşuri.
Compoziţia astfel obţinută fierbe-o la bain-marie, amestecând mereu, pentru a nu se prinde de fund.
După primele clocote, crema începe să se îngroaşe. Opreşte focul şi amestecă uşor cel puţin zece minute încorporând treptat ceşcuţa cu whisky.
Incorporează apoi untul frecat spumă, până scoţi toată apa din el.
Imparte compoziţia în două şi amestecă o parte cu ciocolata topită. Umple apoi cupele clătite cu apă rece, alternând cremele între ele.
Lasă la rece aproximativ o oră şi serveşte cu frişcă deasupra.
Cremă de whisky
Pofta buna!
Delicioasa crema de whisky