Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise
PrinteazaCrema de zahar ars cu blat de cacao si caise din: zahăr, ouă, lapte, esenţă de vanilie, sare, faina, cacao, caise confiate, esenţă de rom, frişcă lichidă, întăritor frişcă, zahăr vanilat, cireşe confiate, ciocolată neagră, margarin sau unt.
Ingrediente:
- 10 linguri de zahăr pentru caramelizat
cremă:
- 8 ouă
- 750 ml lapte
- 8 linguriţe zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru blat:
- 4 ouă
- 1 vârf cuţit praf de sare
- 3 linguri făină
- 1 lingură cacao
- 100 g caise confiate
- 4 linguri zahăr
- 1 fiolă esenţă de rom
ornat:
- 400 ml frişcă lichidă
- 2 plicuri întăritor frişcă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- cireşe confiate
Pentru bănuţii de ciocolată:
- 100 g ciocolată neagră
- 20 g margarină/unt
firicelele de zahăr ars:
- 4 linguri zahăr
Pentru siropul caramel:
- 4 linguri zahăr, apă
- 30 g margarină/unt
Mod de preparare:
Pui cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă înaltă. Laşi pe foc să se topească, până capătă o culoare maronie. După ce s-a topit, iei cratiţa de pe foc.
In timpul caramelizării zahărului, îl distribui uniform pe pereţii vasului, prin rotirea acestuia, apoi îl laşi la răcit.
Intr-un bol baţi ouăle cu mixerul. Adaugi laptele, zahărul şi esenţa- de vanilie, mixând continuu. Torni compoziţia în cratiţa tapetată cu zahărul ars.
Dai cratiţa la cuptorul încins, în jur de o oră. între timp; prfepari blatul.
Baţi albuşurile spumă, cu praful de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu esenţa de rom. Amesteci făina cu cacaua.
Pune albuşurile peste gălbenuşuri, apoi amestecul de făină cu cacao şi caisele confiate, tăiate mărunt.
Torni compoziţia peste crema de zahăr ars (după-ce este gata) şi dai vasul la cuptor, pentru 10-15 minute. Când este gata, o răstorni pe un platou şi laşi la răcit, până a doua zi.
Baţi frişca cu întăritorul şi cu zahărul vanilat. Pentru bănuţii de ciocolată, topeşti ciocolata, împreună cu margarina, într-o crăticioară.
Formezi bănuţii cu ajutorul unei linguri, pe hârtie de copt. Pentru firicelele de zahăr ars, caramelizezi zahărul într-o crăticioară.
Se formeaza firicelele cu ajutorul lingurii, pe hârtie de copt. Pregăteşti siropul caramel aşa: Caramelizezi zahărul, apoi adaugi puţină apă şi margarină.
Foloseşti frişcă, siropul caramel, bănuţii de ciocolată, firicelele de zahăr ars şi cireşele confiate.
Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise
Pofta buna!