Cremă de zahar ars cu ciocolată amară
PrinteazaCremă de zahar ars cu ciocolată amară
Ingrediente:
- 200 g ciocolată amară de menaj
- 4 dl smântână proaspătă
- 3 gălbenuşuri
- 45 g zahăr pudră
- 30 g zahăr tos
- 1 baton de scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Turnaţi într-o crăticioară smântână, adăugaţi scorţişoara şi fierbeţi-o pe foc foarte mic, cât să nu dea în clocot.
Stingeţi focul şi lăsaţi-o să se răcească 20 de minute, după care scoateţi scorţişoara.
Intre timp, tăiaţi ciocolata solzişori fini şi puneţi-o în smântână, apoi daţi iar la foc mic, amestecând până se topeşte bine toată compoziţia.
Intr-un castron, bateţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu un vârf de cuţit de sare, până obţineţi o spumă: încorporaţi smântână în ciocolată, turnând-o puţin câte puţin şi amestecând continuu cu telul.
Impărţiţi crema în patru cupe individuale şi puneţi-le într-o tavă cu margini înalte.
Turnaţi în tavă apă fierbinte până la jumătatea înălţimii recipientelor şi fierbeţi-le în bain-marie în cuptorul încins la 180°C circa 30 de minute, până se întăreşte crema.
Scoateţi din tavă cupele şi lăsaţi-le să se răcească, după care băgaţi-leîn frigider cel puţin 4 ore.
Inainte de a le servi, presăraţi suprafaţa cremei cu zahăr tos şi puneţi cupele sub grătarul cuptorului, să se caramelizeze zahărul.
Cremă de zahar ars cu ciocolată amară
Poftă bună!
Incoming search terms:
- crema de zahar ars cu ciocolata