Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

Printeaza

Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată amară de menaj
  • 4 dl smântână proaspătă
  • 3 gălbenuşuri
  • 45 g zahăr pudră
  • 30 g zahăr tos
  • 1 baton de scorţişoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Turnaţi într-o crăticioară smântână, adăugaţi scorţişoara şi fierbeţi-o pe foc foarte mic, cât să nu dea în clocot.

Stingeţi focul şi lăsaţi-o să se răcească 20 de minute, după care scoateţi scorţişoara.

Intre timp, tăiaţi ciocolata solzişori fini şi puneţi-o în smântâ­nă, apoi daţi iar la foc mic, amestecând până se topeşte bine toată compoziţia.

Intr-un castron, bateţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu un vârf de cuţit de sare, până obţineţi o spumă: încorporaţi smântâ­nă în ciocolată, turnând-o puţin câte puţin şi amestecând continuu cu telul.

Impărţiţi crema în patru cupe individuale şi puneţi-le într-o tavă cu margini înalte.

Turnaţi în tavă apă fierbinte până la jumăta­tea înălţimii recipientelor şi fierbeţi-le în bain-marie în cuptorul încins la 180°C circa 30 de minute, până se întăreşte crema.

Scoateţi din tavă cupele şi lăsaţi-le să se răcească, după care băgaţi-leîn frigider cel puţin 4 ore.

Inainte de a le servi, presăraţi suprafaţa cre­mei cu zahăr tos şi puneţi cupele sub gră­tarul cuptorului, să se caramelizeze zahărul.

 

Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • crema de zahar ars cu ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.