Crema de zahar ars cu frisca
PrinteazaCrema de zahar ars cu frisca din: zahar, oua, lapte, vanilie, frisca.
Ingrediente:
- 4 linguri zahăr, pentru caramel
- 8 ouă
- 1 lapte
- 8 linguri zahăr
- esenţă vanilie
- frişca, pentru decor
Mod de preparare:
Crema de zahar ars cu frisca: Pui 4 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic si le caramelizezi. Amesteci continuu, până când se topeşte zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi o lasi la răcit.
Separat, baţi ouăle cu laptele, restul de zahăr si cu esenţa de vanilie. Torni compoziţia obţinută în cratiţa cu zahărul ars. Dai la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până când se întăreşte crema.
Scoţi cratita si lasi să se răcească. Răstorni pe un platou şi o serveşti rece, ornată cu frişca, după gust.
Pofta buna!