Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: mere, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, scortisoara, oua, lapte, zahar, esenta de vanilie. Descoperă rețeta noastră unică de Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars. O combinație perfectă de arome, cu istorie și valori nutriționale detaliate. Ideală pentru […]
Cremă de zahăr ars cu fructe
PrinteazaCremă de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, zahar vanilinat si fructe.
- 1 l lapte
- 7 oua
- 12 linguri de zahar
- coaja rasa de portocala
- zahar vanilinat
- fructe diverse
Mod de preparare:
Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape îşi dublează volumul.
Pui coaja de portocală, zahărul vanilat, torni laptele şi mixezi până s-au încorporat ingredientele.
Topeşti 5 linguri de zahăr într-o crăticioară şi-l torni în mod egal în vase termorezistente.
Intinzi zahărul ars pe pereţii vaselor îndinându-le cu grijă, apoi laşi câteva minute la răcit.
Torni amestecul de lapte peste zahărul ars şi pui castronelele termorezistente într-o tavă cu apă (cât să acopere trei sferturi din pereţii vaselor).
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, în jur de o oră, până se rumenesc frumos deasupra.
Laşi la răcit, apoi pui castronele- le cu cremă de zahăr ars la frigider două ore.
Serveşti ornată cu fructe după preferinţă.
Cremă de zahăr ars cu fructe
Pofta buna!
Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat
Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 200g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Un praf de sare Pentru caramel: 150g zahăr 50ml apă Mod de preparare: Într-o cratiță, topește zahărul pentru caramel până devine […]
Creme caramel sau crema de zahar ars
Creme caramel Desertul preferat al unei cine cu oaspeţi, dar al restaurantelor, este numit şi cremă de ou si cremă caramel (în română: cremă de zahăr ars). Se fierbe un amestec de ouă, zahăr, vanilie şi lapte sau smântână dulce, până înce să se îngroaşe, apoi se toarnă într-o formă sau în câteva forme mai […]
Pofta buna!