Cremă de zahăr ars cu fructe

Printeaza

Cremă de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, zahar vanilinat si fructe.

Ingrediente:Crema_de_zahar_ars_cu_fructe

  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 12 linguri de zahar
  • coaja rasa de portocala
  • zahar vanilinat
  • fructe diverse

 

Mod de preparare:

Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape îşi dublează volumul.

Pui coaja de portocală, zahărul vanilat, torni laptele şi mixezi până s-au încorporat ingredientele.

Topeşti 5 linguri de zahăr într-o crăticioară şi-l torni în mod egal în vase termorezistente.

Intinzi zahărul ars pe pereţii vaselor îndinându-le cu grijă, apoi laşi câteva minute la răcit.

Torni amestecul de lapte peste zahărul ars şi pui castronelele termorezistente într-o tavă cu apă (cât să acopere trei sferturi din pereţii vaselor).

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, în jur de o oră, până se rumenesc frumos deasupra.

Laşi la răcit, apoi pui castronele- le cu cremă de zahăr ars la frigider două ore.

Serveşti ornată cu fructe după preferinţă.

 

Cremă de zahăr ars cu fructe

Crema_de_zahar_ars_cu_fructe

Pofta buna!

 

 

 

retete

Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională

Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: mere, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, scortisoara, oua, lapte, zahar, esenta de vanilie. Descoperă rețeta noastră unică de Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars. O combinație perfectă de arome, cu istorie și valori nutriționale detaliate. Ideală pentru […]

retete

Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat

Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare.   Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 200g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Un praf de sare Pentru caramel: 150g zahăr 50ml apă   Mod de preparare: Într-o cratiță, topește zahărul pentru caramel până devine […]

 

Creme Caramel clasică

Creme caramel sau crema de zahar ars

Creme caramel Desertul preferat al unei cine cu oaspeţi, dar al restaurantelor, este numit şi cremă de ou si cremă caramel (în română: cremă de zahăr ars). Se fierbe un amestec de ouă, zahăr, vanilie şi lapte sau smântână dulce, până înce să se îngroaşe, apoi se toarnă într-o formă sau în câteva forme mai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.