Crema de zahar ars cu sampanie

Printeaza

Crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, faina si sampanie.

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 4 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă şampanie

 

Mod de preparare:

Pui ouăle, zahărul şi făina într-un castron şi le ames­teci. Torni încet laptele călduţ peste acestea şi amesteci.

La final, adaugi şi ceşcuţa cu şampanie. Separat, pui zahăr într-o crăticioară şi îl caramelizezi la foc mic.

Cu acesta tapetezi forma pentru crema de zahăr ars. Torni cu grijă amestecul de lapte şi ouă şi dai crema la cuptor.

Forma o pui într-o tavă cu apă, pentru a se face crema la bain-marie şi o laşi 30 de minute în cuptor. Răstorni crema după ce s-a răcit şi o poţi orna cum doreşti.

Crema de zahar ars cu sampanie

Crema_de_zahar_ars_cu_sampanie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.