Crema de zahar ars cu sos de fructe

Printeaza

Crema de zahar ars cu sos de fructe din: fructe uscate, vin rosu, zahar tos, scortisoara, coaja de portocala, frisca, lapte, esenta de vanilie, galbenusuri si zahar tos.

Ingrediente:Crema_de_zahar_ars_cu_sos_de_fructe

pentru amestecul de fructe:

  • 150 g fructe uscate (stafide, caise, mere)
  • 2 linguri vin rosu dulce
  • un varf de cutit cu scortisoara macinata
  • coaja de la 1 portocala
  • 2 linguri zahar tos

pentru crema de vanilie:

  • 400 ml frisca
  • 100 ml lapte integral
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar tos

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru amestecul de fructe intr-o cratita, fierbe la foc mic pana ce lichidul scade suficient, iar fructele sunt bine imbibate – cam 5 minute.

Imparte-le in 6 forme a cate 150 ml fiecare. Preincalzeste cuptorul la 2/150C.

Pune frisca, laptele si vanilie intr-o oala cu fund dublu si incalzeste la foc mic pana ce se infierbinta bine – dar fara sa dea in clcocot; lasa sa se raceasca vreo 5 minute.

Intre timp, bate galbenusurile cu zaharul tos pana ce capata o tenta pala. Incorporeaza treptat in ele crema de vanilie calda, amestecand constant cu o lingura de lemn, apoi trece totul printr-o sita intr-o cratita curata.

Incalzeste la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa usor, inlaturand orice urma de spuma. Asaza cele 6 forme intr-o tava de copt adanca.

Imparte crema de vanilie in cele 6 forme, turnand incet. Pune in tava de copt apa fierbinte (dar nu clocotita), cat sa cuprinda 2 cm din inaltimea formelor.

Coace 30-45 de minute pana se intareste usor crema. Scoate formele din baia de aburi si lasa-le sa se raceasca.

Da-le la frigider cel putin 2 ore. Inainte de servire, presara pe ele 1 lingurita zahar tos si lasa sa se caramelizeze la grill.

La final pentru ca zaharul sa se caramelizeze mai usor la grill, fara sa se arda, uda-l cu putina apa, sa se dizolve.

Crema de zahar ars cu sos de fructe

Crema_de_zahar_ars_cu_sos_de_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.