Creme brulee cu coacăze

Printeaza

O reteta delicioasa de creme brulee cu coacaze din: lapte, smantana dulce, zahar, galbenusuri, baton de vanilie si zahar brun.

Ingrediente:Creme brulee cu coacăze

  • 140 ml lapte
  • 380 ml smântână dulce
  • 3 linguri zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • zahăr brun

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron laptele, smântână dulce, zahărul, gălbenuşurile şi miezul de vanilie.

Atenţie, compoziţia nu trebuie să devină prea spumoasă!

Se lasă apoi să se odihnească cca 1 oră, apoi se toarnă printr-o strecurătoare într-o formă termorezistentă – nu trebuie să se formeze spumă la suprafaţă!

Se tapetează o cratiţă cu carton şi hârtie, formând un strat de cca 5 mm.

Se aşază deasupra forma cu cremă şi de jur-împrejur se toarnă apă.

Numai treimea de jos a formei trebuie să fie scufundată în apă.

Se dă crema la cuptor şi se coace cca 90 minute în cuptorul încălzit la 100 °C.

Se lasă apoi să se răcească, cel mai bine în frigider peste noapte. înainte de servire, se presară peste cremă zahăr brun şi se gratinează, până ce zahărul începe să se caramelizeze.

Se serveşte crema cu garnitură de fructe de pădure proaspete, în special coacăze.

 

Creme brulee cu coacăze

Creme brulee cu coacăze

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Creme Brulee

Creme brulee cu parfum oriental

Creme brulee cu parfum oriental din: smantana, oua, zahar, vanilie, nucsoara, ardamom, zahar. Ingrediente: 300 ml smântână 3 gălbenuşuri 50 g zahăr 1 păstaie de vanilie 1/2 linguriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cardamom măcinat Pentru crustă: 3-4 linguri zahăr     Mod de preparare: Intr-o cratiţă mai adâncă se pune smântână şi se lasă la […]

Creme brulee in stil oriental

Creme brulee in stil oriental

Creme brulee in stil oriental din: smantana, oua, zahar, vanilie, nucsoara, cardamom. Ingrediente: 300 ml smântână 3 gălbenuşuri 50 g zahăr 1 păstaie de vanilie 1/2 linguriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cardamom măcinat Pentru crustă: 3-4 linguri zahăr   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mai adâncă se pune smântână şi se lasă la încălzit fără […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.