Creme brulee cu banane
PrinteazaCreme brulee cu banane din: smantana, oua, zahar, vanilie, banana, zahar brun, scortisoara, unt.
- 500 g smântână dulce foarte grasă
- 5 gălbenuşuri
- 125 g zahăr
- 1 esenţă de vanilie
- 1 banană mică
- 3 linguri zahăr brun
- 1 praf scorţişoară
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas smântână cu zahărul si esenţa de vanilie şi încălzeşti, la foc mic, până se dizolvă zahărul.
Când dă în fiert, iei vasul de pe foc. Baţi gălbenuşurile într-un vas adânc şi încorporezi încet câte 2 linguri odată de smântână fierbinte. Laşi să se odihnească 5 minute.
Torni compoziţia în forme, le aşezi într-o tavă şi le dai în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Le laşi să se răcorească 45 de minute, după care le pui în frigider cel puţin 2 ore.
Intre timp, descojeşti banana şi o tai felii subţiri. Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu şi rumeneşti feliuţele pe ambele părţi, aproximativ 2 minute, până se înmoaie.
Adaugi zahărul brun şi scorţişoara şi le mai caramelizezi 1 minut, până se topeşte zahărul. Serveşti crema cu felii de banană.
Pofta buna!