Creme-brulee cu levănţică
Printeazacrăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăticioară cu 2 linguriţe flori de levănţică uscate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă să se marineze 12 ore; apoi se strecoară.
Se încălzeşte cuptorul la 150 °C. Se bat 6 gălbenuşuri cu 60 g zahăr. Se dă în clocot amestecul de lapte şi se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri. Se strecoară şi se toarnă în forme mici termorezistente.
Acestea se aşază pe o tavă adâncă şi se toarnă în ea apă clocotită astfel încât formele să fie introduse în apă pe 2/3 din înălţime. Se coace crema 40 min. Se scot formele din cuptor şi se lasă să se răcorească; se presară pe fiecare câte 1 linguriţă zahăr şi se lasă să se caramelizeze pe grătarul din cuptor.
Creme-brulee cu levănţică
Pofta buna!