Creme brulee cu mure
PrinteazaCreme brulee cu mure din: mure, smantana, galbenus, zahar.
- 36 bucăţi de mure
- 660 ml de smântână dulce pentru frişcă
- 6 gălbenuşuri
- 70 g de zahăr tos
- 3 linguri de zahăr fin
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C.
Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase mure pe fundul fiecărei forme.
Se fierbe smântână. Intr-un bol, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă treptat smântână fierbinte şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în cele şase forme (se poate îndepărta spuma care se formează la suprafaţă).
Se pune apă fierbinte în tavă, astfel încât nivelul ei să ajungă la jumătatea înălţimii formelor.
Se dă tava la cuptor 25-30 de minute, până când crema s-a închegat pe margini, dar e încă uşor lichidă în centru. Se lasă formele în apă încă 10 minute, apoi se scot să se răcească.
Se dau la frigider 3 ore.
Se presară cele trei linguri de zahăr deasupra cremelor şi se caramelizează sub grill.
Pofta buna!