Creme brulee cu parfum oriental
PrinteazaCreme brulee cu parfum oriental din: smantana, oua, zahar, vanilie, nucsoara, ardamom, zahar.
- 300 ml smântână
- 3 gălbenuşuri
- 50 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- 1/2 linguriţă cardamom măcinat
Pentru crustă:
- 3-4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mai adâncă se pune smântână şi se lasă la încălzit fără să fiarbă.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, cardamomul, nucşoara şi seminţele din păstaia de vanilie. Se încorporează uşor amestecul de gălbenuşuri în smântână caldă, mixându-se continuu.
Se strecoară apoi compoziţia şi se toarnă în formele pentru copt (ori ceşti sau boluri vintage). Se aşază vasele cu cremă într-o tavă de copt mai adâncă şi se toarnă apă fiartă în tavă.
Se coc la cuptor, la 160°C, cca 30 de minute. După aceea se lasă la răcit minimum 3 ore.
Pentru crusta brun-aurie de deasupra, se presară deasupra, în fiecare vas cu cremă, câte o lingură de zahăr brun, pe care îl arzi cu arzătorul.
Pofta buna!