Creme brulee traditional

Printeaza

Creme brulee traditional din: oua, zahar, vanilie, frisca, lapte.

Ingrediente:Creme brulee traditional

  • 10 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • o păstaie vanilie
  • 1/21 frişcă lichidă
  • 1/2 l lapte rece zahăr brun

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile şi zahărul se bat cu telul până ce se albesc, apoi se adaugă seminţele păstăii de vanilie. Se toarnă frişca lichidă şi laptele rece, se amestecă cu telul şi se repartizează în forme individuale.

Se dau la cuptor pentru o oră şi sunt gata atunci când centrul tremură puţin. Se scot şi se lasă la răcit.

In momentul servirii, se presară zahăr brun într-un strat fin, care se caramelizează cu lampa specială sau se pun la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.