Creme brulee
PrinteazaCreme brulee
- 6 căni lapte gros de cocos
- 1 cană de cocos
- cană de frişcă
- 1 cană zahăr tos
- 4 gălbenuşuri
- 1 lingură cocos ras deshidratat dulce
- 5g amidon
- 10 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pune laptele proaspăt stors într-un vas transparent şi aşteaptă circa jumătate de oră ca grăsimea din lapte să se separe şi să formeze un strat gros de „smântână” deasupra.
Adună cu lingura smântână, freac-o bine cu gălbenuşurile şi pune-o la fiert în altă oală, la foc mic. Ias-o să clocotească 10 minute amestecând continuu, adăugând puţin câte puţină de cocos.
Adaugă apoi zahărul şi amestecă până se dizolvă.
Pune miezul ras şi apoi amidonul dizolvat într-o ceşcuţă de apa şi amestecă până începe să se îngroaşe.
Când s-a răcit, o baţi şi cu o cantitate egală de frişcă.
Poţi s-o foloseşti ca pe orice cremă la prăjituri, îngheţate etc sau să o serveşti ca atare rece, în cupe, ornată cu felii de fructe exotice.
La cafea e o minune! Dacă vrei s-o păstrezi la congelator, câteva zile, pune-o într-o pungă cât e caldă. Poţi tăia din ea apoi câtă îţi trebuie.
Pofta buna!
Mi-e pofta de creme brulee.