Creme Caramel clasică
PrinteazaO reteta de creme caramel clasica din: ou, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si extract de vanilie.
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 130 g zahar
- 200 ml lapte
- 150 g frisca
- 1-1/2 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Se bate oul cu gălbenuşuri şi 50 g zahăr. Se dă în clocot laptele cu frişcă şi extractul de vanilie şi se înglobează în compoziţia cu ouă. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se pun la fiert 80 g zahăr cu 2 linguri apă, la foc moale.
Se caramelizează, se toarnă în 4 forme unse cu ulei şi se îmbracă laturile formei în caramelul fierbinte. Se toarnă compoziţia de lapte şi ouă, printr-o sită.
Se aşază într-o formă de sufleu, care se aşază într-o altă formă.
Se toarnă apă în a doua formă şi se coace crema la bain-marie la cuptor, 30 min. Se lasă să se răcească şi se răstoarnă pe farfurie.
Creme Caramel clasică
Pofta buna!