Creme Caramel clasică

Printeaza

O reteta de creme caramel clasica din: ou, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si extract de vanilie.

Ingrediente:Creme Caramel clasică

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 g frisca
  • 1-1/2 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se bate oul cu gălbenuşuri şi 50 g zahăr. Se dă în clocot lapte­le cu frişcă şi extractul de vanilie şi se înglobează în compoziţia cu ouă. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se pun la fiert 80 g zahăr cu 2 linguri apă, la foc moale.

Se caramelizează, se toarnă în 4 forme unse cu ulei şi se îmbracă laturile formei în caramelul fierbinte. Se toarnă compoziţia de lapte şi ouă, printr-o sită.

Se aşază într-o formă de sufleu, care se aşază într-o altă formă.

Se toarnă apă în a doua formă şi se coace crema la bain-marie la cuptor, 30 min. Se lasă să se răcească şi se răstoarnă pe farfurie.

Creme Caramel clasică

Creme Caramel clasică

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.