Creme a la creme

Printeaza

Creme a la creme din: oua, zahar, creme ole, smantana, lapte, apa, ciocolata, unt.

 

Ingrediente blat: Creme a la creme

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g)

Ingrediente crema:

  • 400 ml smantana dulce
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri creme ole de vanilie

Ingrediente glazura:

  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • ,150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri

 

 

Mod de preparare:

Se separa ouale, albusul se bate spuma si se adauga cate 2 linguri de zahar,treptat pana incorporam cele 9 linguri de zahar si bezeaua sta bat.

Se lasa robotul la viteza mica si se adauga cate un galbenus pana se termina galbenusurile.

Se adauga apoi praful crème olé care se incorporeaza in albus in reprize cu ajutorul unei spatule amestecand usor.

Se unge tava cu unt, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor cu spatula, pana acoperim uniform suprafata tavii.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica cu paiul.

Se poate umfla blatul in timpul coacerii foarte tare insa dupa cateva minute din momentul in care observam ca s-a umflat deschidem o clipa usa sa se lase blatul, sau intepam cu o scobitoare.

Blatul se poate lasa in tava sau se transfera caldut pe un platou.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Reteta prajitura cu crema si glazura

Reteta prajitura cu crema si glazura din: faina, zahar, unt, lapte, cacao, oua, praf de copt, smantana, ciocolata, miere. Ingrediente: Pentru blat: 200 g faină 100 g zahăr 120 g unt moale 3 linguri lapte 1 lingură cu vârf pudră cacao fara zahăr 2 ouă 1 plic praf de copt 1-2 plicuri zahăr vanilat Pentru […]

Prajitura cu crema si stafide

Prajitura cu crema si stafide

Prajitura cu crema si stafide din: oua, zahar, stafide, nuci, rahat, faina, capsuni, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 1 cană zahăr 2 linguri stafide 1 cană nuci tăiate 75 g rahat colorat, tăiat cubuleţe 2 foi de napolitane 1 cană făină Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 3-5 linguri zahăr 150 g căpşuni 5 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.