Reteta prajitura cu crema si glazura din: faina, zahar, unt, lapte, cacao, oua, praf de copt, smantana, ciocolata, miere. Ingrediente: Pentru blat: 200 g faină 100 g zahăr 120 g unt moale 3 linguri lapte 1 lingură cu vârf pudră cacao fara zahăr 2 ouă 1 plic praf de copt 1-2 plicuri zahăr vanilat Pentru […]
Creme a la creme
PrinteazaCreme a la creme din: oua, zahar, creme ole, smantana, lapte, apa, ciocolata, unt.
- 9 oua
- 9 linguri de zahar
- 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g)
Ingrediente crema:
- 400 ml smantana dulce
- 400 ml lapte rece
- 2 plicuri creme ole de vanilie
Ingrediente glazura:
- 3 linguri apa
- 3 linguri zahar
- 150 gr ciocolata cu lapte
- ,150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri
Mod de preparare:
Se separa ouale, albusul se bate spuma si se adauga cate 2 linguri de zahar,treptat pana incorporam cele 9 linguri de zahar si bezeaua sta bat.
Se lasa robotul la viteza mica si se adauga cate un galbenus pana se termina galbenusurile.
Se adauga apoi praful crème olé care se incorporeaza in albus in reprize cu ajutorul unei spatule amestecand usor.
Se unge tava cu unt, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor cu spatula, pana acoperim uniform suprafata tavii.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica cu paiul.
Se poate umfla blatul in timpul coacerii foarte tare insa dupa cateva minute din momentul in care observam ca s-a umflat deschidem o clipa usa sa se lase blatul, sau intepam cu o scobitoare.
Blatul se poate lasa in tava sau se transfera caldut pe un platou.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu crema si stafide
Prajitura cu crema si stafide din: oua, zahar, stafide, nuci, rahat, faina, capsuni, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 1 cană zahăr 2 linguri stafide 1 cană nuci tăiate 75 g rahat colorat, tăiat cubuleţe 2 foi de napolitane 1 cană făină Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 3-5 linguri zahăr 150 g căpşuni 5 linguri […]
Pofta buna!