Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche din: aluat de tarta, unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, migdale, faina, lemon curd, migdale, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 350g aluat de tartă gata făcut 100g de unt la temperatura camerei 100g de zahăr fin coaja rasă de la 2 lămâi 2 ouă 75g de migdale […]
Creme fraiche
PrinteazaCreme fraiche
Creme fraiche este o invenţie americană care datează de la sfârşitul secolului XIX. Este unul dintre acele produse care au ajuns să fie identificate cu o anumită marcă – în acest caz Philadelphia.
In unele ţări, este chiar numită astfel, de exemplu queso filadelfia, în ţările vorbitoare de limbă spaniolă ale Americii Latine.
Creme fraiche este o brânză albă proaspătă, nematurată, care conţine o cantitate minimă de grăsime. în anii ‘870, când a început să fie produsă în statul New York, se adăuga smântână şi lapte, iar brânza avea un gust mai bogat şi mai consistent decât majoritatea brânzeturilor proaspete.
Brânza are o textură moale, dar compactă, asemănătoare unei brânze de capră neînvechite, fiind însă mult mai puţin acidă. Deseori ea este descrisă ca o brânză „dulce”.
Intinsă pe biscuiţi şi servită ca gustare la petreceri, creme fraiche a devenit un produs clasic, însă poate fi, de asemenea, combinată cu somon afumat, servind drept umplutură pentru covrigii bagels.
Nu în ultimul rând, ea este ingredientul indispensabil al unui autentic cheesecake newyorkez. în comerţ, creme fraiche este disponibilă în mai multe variante, cărora li se adaugă diverse ingrediente aromatizante, precum arpagic sau usturoi.
Poate te intereseaza si:
Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives
Inţeapă şi dă la cuptor 4 cartofi roşii, până devin rumeni şi crocanţi. Rupe în bucăţele 200g de somon afumat şi împarte-l între cei 4 cartofi. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi acoperă cu câte 1 lingură de creme fraîche. Asezonează şi presară cu bucăţele de chives. Pofta buna!
Paste cu mazăre şi creme fraîche
Pregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă puţină apă de la paste, dacă […]
Pofta buna!