Cremes de casa
PrinteazaCremes de casa din: foi de cremes, lapte, faina, amidon, zahar, vanilie, gelatina.
- 2 foi de cremeş
- 1 litru lapte
- 10 gălbenuşuri
- 50 g făină
- 70 g amidon
- 120 g zahăr pudră
- 1 baton de vanilie
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
- 10 g gelatină
- 2-3 linguri zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Gelatina se înmoaie in 50 ml apa, 700 ml lapte se pun la fiert cu seminţele din batonul de vanilie.
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul pudră, făina şi amidonul, se fluidizează cu restul de lapte, apoi se toarnă în laptele fierbinte, amestecând încontinuu, şi se fierbe până ce se îngroaşă.
Se ia deoparte, se amestecă gelatina şi se încorporează uşor spuma de albuş.
Prima foaie se aşază în tavă şi se toarnă crema fierbinte. Cealaltă foaie se taie în pătrate de 7×7 cm şi se pun deasupra cremei.
Se lasă o noapte la răcit, după care se presară cu zahăr pudră, se feliază şi se serveşte.
Pofta buna!