Cremes cu crema de vanilie
PrinteazaCremes cu crema de vanilie din: foi de cremes, lapte, oua, zahar, faina, gelatina, esenta de vanilie, zahar pudra vanilat, ciocolata cu lapte.
- foi de cremes din comert
pentru crema:
- un litru lapte
- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 200 g faina
- un pliculet granule gelatina
- 10 ml esenta de vanilie
pentru decor:
- zahar pudra vanilat
- 150 g ciocolata simpla cu lapte
Mod de preparare:
Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şj făină.
Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama.
Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua.
Se amestecă pe foc până când crema devine groasă. Se trage deoparte si se adaugă vanilia.
Se lasă la răcit iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă.
Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile si se amestecă în crema de vanilie cu gelatină.
Se amestecă bine dar cu delicateţe. Foile de cremeş se aşază în tava mare a aragazului şi se umplu cu crema de vanilie.
Se foloseşte un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.
Se pune foaie-cremă-foaie, până la’terminarea ingredientelor. Deasupra trebuie să rămână o foaie peste care se pudrează zahărul vanilat.
Tava cu prăjitură se dă la rece pentru cel puţin 3 ore. Se serveşte cu ciocolată rasă deasupra.
Cremes cu crema de vanilie
Pofta buna!