Cremes cu aroma de vanilie
PrinteazaCremes cu aroma de vanilie din: oua, zahar, lapte, gelatina, zahar vanilat, frisca, foi de cremes.
- 8 ouă
- 400 g zahăr
- 500 ml lapte fierbinte
- 1 plic cu gelatină
- 8 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 500 ml frişcă
- 2 foi pentru cremeş din comerţ
Mod de preparare:
Bate ouăle întregi cu zahărul. Adaugă laptele.
Toarnă compoziţia într-o cratiţă şi fierbe la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Lasă să se răcească.
Separat, dizolvă gelatina cu zahărul vanilat. Când crema este călduţă, încorporează gelatina. Lasă crema la rece 8 ore, apoi amestec-o cu frişca bătută. Pune crema astfel obţinută între foile de cremeş.
Lasă prăjitura câteva ore la rece ca să se înmoaie foile.
Cremes cu aroma de vanilie
Pofta buna!