Cremes cu vanilie si fructe

Printeaza

Cremes cu vanilie si fructe din: aluat, ciocolata, lapte, zahar, baton de vanilie, budinca de vanilie, capsune, zahar, gelatina.

Ingrediente:Cremes_cu_vanilie_si_fructe

  • 1 pachet aluat pentru foitaj
  • 250 g ciocolata pentru glazura

pentru crema alba:

  • 1/2 l lapte
  • 80 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 oua

pentru crema roz:

  • 300 g frisca
  • 150 g capsune
  • 100 g zahar
  • 20 g gelatina

 

Mod de preparare:

Intinzi aluatul în foaie de 3-5 mm grosime. Aşezi foaia într-o tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mediu alte 10 minute, până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, tai foaia în trei părţi egale.

Baţi albuşurile cu 60 g zahăr. Freci gălbenuşurile cu 20 g zahăr, până obţii o cremă albicioasă pe care o amesteci cu praful de budincă, batonul de vanilie şi laptele. Fierbi crema la foc mic, până se îngroaşă, lei vasul de pe foc, scoţi batonul şi încorporezi albuşurile bătute cu restul de zahăr.

Hidratezi gelatina în 150 ml apă; după 10 minute o topeşti la bain-marie. Speli fructele, le cureţi şi le mixezi în blender cu zahărul. In frişca bătută, încorporezi gelatina călduţă şi fructele. Ungi o foaie cu crema de vanilie, suprapui a doua foaie şi întinzi crema roz.

Acoperi cu foaie şi glazurezi cu ciocolata topită la bain-marie. Păstrezi prăjitura la rece 8 ore. O tai cu un cuţit încălzit în apă.

Cremes cu vanilie si fructe

Cremes_cu_vanilie_si_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.