Cremes cu vanilie si fructe
PrinteazaCremes cu vanilie si fructe din: aluat, ciocolata, lapte, zahar, baton de vanilie, budinca de vanilie, capsune, zahar, gelatina.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 250 g ciocolata pentru glazura
pentru crema alba:
- 1/2 l lapte
- 80 g zahar
- 1 baton de vanilie
- 1 plic budinca de vanilie
- 4 oua
pentru crema roz:
- 300 g frisca
- 150 g capsune
- 100 g zahar
- 20 g gelatina
Mod de preparare:
Intinzi aluatul în foaie de 3-5 mm grosime. Aşezi foaia într-o tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mediu alte 10 minute, până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, tai foaia în trei părţi egale.
Baţi albuşurile cu 60 g zahăr. Freci gălbenuşurile cu 20 g zahăr, până obţii o cremă albicioasă pe care o amesteci cu praful de budincă, batonul de vanilie şi laptele. Fierbi crema la foc mic, până se îngroaşă, lei vasul de pe foc, scoţi batonul şi încorporezi albuşurile bătute cu restul de zahăr.
Hidratezi gelatina în 150 ml apă; după 10 minute o topeşti la bain-marie. Speli fructele, le cureţi şi le mixezi în blender cu zahărul. In frişca bătută, încorporezi gelatina călduţă şi fructele. Ungi o foaie cu crema de vanilie, suprapui a doua foaie şi întinzi crema roz.
Acoperi cu foaie şi glazurezi cu ciocolata topită la bain-marie. Păstrezi prăjitura la rece 8 ore. O tai cu un cuţit încălzit în apă.
Cremes cu vanilie si fructe
Pofta buna!