Cremsnit cu capsuni si lichior de cocos
PrinteazaCremsnit cu capsuni si lichior de cocos din: aluat de foi, oua, zahar, fulgi de cocos, gelatina alba, zahar, capsuni, coaja şi suc de lămâie, lichior de cocos, iaurt cu aromă de cocos, frişcă.
Ingrediente:
- 190 g aluat de foi
- 1 albuş
- 50 g zahăr
- 50 g fulgi de cocos
Pentru cremă:
- 9 foi gelatină albă (15 g)
- 700 g căpşuni
- 140 g zahăr
- coaja şi sucul de la o lămâie
- 300 g iaurt cu aromă de cocos
- 10 cl lichior de cocos
- 500 ml frişcă
Mod de preparare:
Se întind 2 foi de 30 x 15 cm. Se ung cu albuş, se presară zahăr şi fulgi de cocos. Se coc pe o tavă cu hârtie, 15 min. la 200°. Se tapetează cu folie o formă şi se aşază o fâşie de aluat.
150 g căpşuni se taie cuburi, iar restul se pasează împreună cu 50 g zahăr, coajă şi suc de lămâie. Se adaugă 6 foi de gelatină dizolvate în prealabil.
Se amestecă iaurtul cu lichior, 80 g zahăr şi restul de gelatină dizolvată. Se bate frişca; jumătate de cantitate se amestecă în compoziţia de căpşuni, restul în compoziţia de iaurt.
Pe foaia de aluat se aşază în straturi succesive cremă de căpşuni, cuburi de fructe, cremă de iaurt, din nou cuburi de fructe şi la final a doua foaie.
Se dă la frigider prăjitura timă de cca 3 ore. Apoi se taie felii şi se decorează cu căpşuni proaspete.
Cremsnit cu capsuni si lichior de cocos
Pofta buna!