Cremsnit cu ciocolată

Printeaza

Cremsnit cu ciocolată din: aluat de foi, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, amidon, frisca vegetala, ciocolata, unt.

Ingrediente:Cremsnit_cu_ciocolata

  • 400 g aluat de foi
  • 5 oua
  • 950 ml lapte
  • 160 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie
  • 140 g amidon
  • 250 ml frisca vegetala
  • 100 g ciocolata
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Se împarte aluatul în două şi se întind 2 foi, care se aşază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, se înţeapă cu o furculiţă şi se coc foile 10- 12 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se scot foile din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Se pun deoparte 250 ml lapte; restul de lapte se dă în clocot cu zahăr tos şi zahăr vanilat. în restul de lapte se înglobează gălbenuşurile, esenţa şi amidonul; se bat cu telul
şi compoziţia se toarnă peste laptele clocotit şi se fierbe la foc moale, cca 2 min. Se ia budinca de pe foc şi se înglobează albuşul.

Budinca se repartizează pe o foaie şi se lasă să se ră¬cească. Se acoperă cu un strat de frişcă bătută şi se aşază al doilea blat. Se topeşte ciocolata la bair-marie, cu unt; se glazurează prăjitura. Se lasă să se întărească la frigider 3 ore.

Cremsnit cu ciocolată

Cremsnit_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.