Cremsnit cu ciocolată
PrinteazaCremsnit cu ciocolată din: aluat de foi, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, amidon, frisca vegetala, ciocolata, unt.
- 400 g aluat de foi
- 5 oua
- 950 ml lapte
- 160 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- 140 g amidon
- 250 ml frisca vegetala
- 100 g ciocolata
- 20 g unt
Mod de preparare:
Se împarte aluatul în două şi se întind 2 foi, care se aşază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, se înţeapă cu o furculiţă şi se coc foile 10- 12 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se scot foile din cuptor şi se lasă să se răcească.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Se pun deoparte 250 ml lapte; restul de lapte se dă în clocot cu zahăr tos şi zahăr vanilat. în restul de lapte se înglobează gălbenuşurile, esenţa şi amidonul; se bat cu telul
şi compoziţia se toarnă peste laptele clocotit şi se fierbe la foc moale, cca 2 min. Se ia budinca de pe foc şi se înglobează albuşul.
Budinca se repartizează pe o foaie şi se lasă să se ră¬cească. Se acoperă cu un strat de frişcă bătută şi se aşază al doilea blat. Se topeşte ciocolata la bair-marie, cu unt; se glazurează prăjitura. Se lasă să se întărească la frigider 3 ore.
Cremsnit cu ciocolată
Pofta buna!