Cremsnit clasic

Printeaza

Cremsnit clasic din: lapte, zahar, oua, amidon, unt.

Ingrediente:Cremsnit_clasic

  • un pachet foi de cremsnit

Pentru cremă:

  • un litru lapte
  • 250 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g amidon
  • 200 g unt
  • 2 pliculete zahăr vanilinat
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pe foc, se pun laptele cu zahărul, ouăle si amidonul. Se lasă pe foc amestecând continuu aproximativ 15 minute. Când a devenit o cremă legată, se trage de pe foc şi se pun untul si zahărul vanilinat.

Într-o tavă mare de aragaz se pune un prim strat de foi, se toarnă crema fierbinte şi se acoperă cu restul foilor. Se lasă asa de pe o zi pe alta.

Se serveste pudrată cu zahăr.

Cremsnit clasic

Cremsnit_clasic

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.