Cremsnit cu bezea

Printeaza

Cremsnit cu bezea din: faina, oua, zahar, margarina, sare, praf de copt, frisca, miere, fructe.

Ingrediente:Cremsnit cu bezea

  • 300 g făină
  • un ou
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g margarină
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră gelatină pentru 500 ml
  • 2 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • gem de căpşune
  • miere
  • fructe, după gust

 

Mod de preparare:

Se amestecă cu mâna ingredientele pentru foi, apoi aluatul obţinut se împarte în două. Se întind două foi care se coc fiecare pe fundul unei tăvi, tapetată cu hârtie.

Se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, se bate frişca cu zahărul şi se amestecă apoi cu gelatina.

In tava mare a aragazului se aşază o foaie, se unge cu gem, se pune amestecul de frişcă, se acoperă cu a doua foaie care se unge cu gem. Se dă la rece.

Pentru bezea, se mixează albuşurile şi, când începe spuma să se formeze, se pune zahărul continuând mixarea. Odată spuma formată, se pune într-o tavă de copt tapetată cu hârtie şi se întinde într-un strat de mărimea foii de cremşnit.

Se lasă la cuptor pentru 50 de minute şi apoi se lasă la răcit complet.

Se aşază foaia de bezea peste stratul de gem a! prăjiturii, se stropeşte cu miere şi se aduce la masă cu fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.