Cremsnit cu portocale
PrinteazaCremsnit cu portocale din: foi de cremsnit, frisca, cirese, unt, zahar, galbenus, zeama de portocala, esenta.
- 1 pachet de foi de cremşnit din comerţ
- 500 ml frişcă lichidă
- cireşe confiate pentru decor
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 6 gălbenuşuri
- 3 linguri zeamă de portocală
- 1 fiolă esenţă de portocală
Mod de preparare:
Baţi frişca lichidă şi o dai la rece. Baţi spumă gălbenuşurile cu zahărul pudră. Adaugi esenţa, zeama de portocală şi untul şi mixezi bine.
Intr-o tavă aşezi foaia de cremşnit, pui cu ajutorul unui poş crema de portocale şi, peste ea, 3/4 din frişcă. Adaugi a doua foaie de cremşnit şi dai prăjitura la rece pentru o oră.
După ce s-a răcit, o porţionezi şi ornezi fiecare bucată cu frişcă şi cireşe confiate.
Pofta buna!