Cremsnit cu portocale

Printeaza

Cremsnit cu portocale din: foi de cremsnit, frisca, cirese, unt, zahar, galbenus, zeama de portocala, esenta.

Ingrediente:Cremsnit_cu_portocale

  • 1 pachet de foi de cremşnit din comerţ
  • 500 ml frişcă lichidă
  • cireşe confiate pentru decor

Pentru cremă:

  •  250 g unt
  •  250 g zahăr pudră
  •  6 gălbenuşuri
  • 3 linguri zeamă de portocală
  •  1 fiolă esenţă de portocală

 

Mod de preparare:

Baţi frişca lichidă şi o dai la rece. Baţi spumă gălbenuşurile cu zahărul pudră. Adaugi esenţa, zeama de portocală şi untul şi mixezi bine.

Intr-o tavă aşezi foaia de cremşnit, pui cu ajutorul unui poş crema de portocale şi, peste ea, 3/4 din frişcă. Adaugi a doua foaie de cremşnit şi dai prăjitura la rece pentru o oră.

După ce s-a răcit, o porţionezi şi ornezi fiecare bucată cu frişcă şi cireşe confiate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.