Cremsnit cu sifon
PrinteazaCremsnit cu sifon din: faina, sifon, sare, untura, oua, lapte, zahar, vanilie.
- 500 g făină
- puţin sifon
- sare
- 300 g untură
- 4 ouă
- 1 l lapte
- 200 g zahar
- un baton vanilie
Mod de preparare:
Se frământă timp de 1/2 ora 500 g faină cu sifon, cât să se obţină o cocă şi se adaugă puţină sare; se lasă să se odihnească o jumătate de oră.
Se întinde cât se poate o foaie, şi aceasta se unge cu 100 g de untură, apoi |se împătureşte şi din nou se lasă la rece timp de 1/2 oră.
Operaţia se repetă de 3-4 ori, de fiecare dată împăturindu-se şi lăsându-se la rece. Din acest aluat se coc foile de cremşnit.
Intre foi se va pune o cremă de vanilie. Crema o facem din 4 gălbenuşuri, 1 l lapte cu zahăr, un baton de vanilie, puţină faină şi albuşurile bătute spumă.
Pofta buna!