Cremsnit cu visine a la Tisa
PrinteazaCremsnit cu visine a la Tisa din: faina, unt, zahar, vin, bicarbonat, cacao.
Ingrediente:
- 210 g faina
- 350g unt
- 200 g zahar
- 50 ml vin alb
- bicarbonat de sodiu
- 50 g cacao
Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine
Mod de preparare:
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu.
Se framanta si apoi se intinde in foaie subtire. Se decupeaza cu o forma de tort, iar din aluatul ramas se formeaza o margine, ca borul palariei.
Se coace in cuptor la temperatura potrivita.Laptele se fierbe cu zahar, ciocolata se topeste, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, amestecand, se toarna laptele fierbinte si pe foc potrivit, amestecand continuu, pana se obtine o crema consistenta.
Dupa ce se raceste, se adauga untul inmuiat, amestecand usor. In final se aromatizeaza cu rom.
Aluatul copt se umple cu aceasta crema si deasupra se pun visinele.
Se pune in frigider si se taie in felii ca un tort.
Pofta buna!