Cremsnit delicios cu vanilie
PrinteazaCremsnit delicios cu vanilie din: faina, oua, sare, otet, smantana, margarina, lapte, zahar, vanilie.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 3 gălbenuşuri
- un praf sare
- o linguriţă otet
- 2 linguri smântână
- 200 g margarina
Pentru cremă:
- 1/2 l lapte
- 3 gălbenuşuri
- un ou
- 125 g zahăr
- 50 g făină
- o păstaie vanilie
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru foi, se amestecă 200 g făină, cu gălbenuşurile, sarea, oţetul si smântână. Aluatul obţinut se împarte în două bile egale.
Fiecare bilă de aluat se întinde şi deasupra se unge cu margarina amestecată cu restul de făină. Se împăturesc separat si se dau la rece 30 de minute.
Se scot, se întind şi se împăturesc din nou. Se mai lasă la rece 30 de minute. Se scot, se întind şi se coc pe dosul unei tăvi.
Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul şi cele trei gălbenuşuri până ce se obţine o cremă albicioasă. Se adaugă şi făina, apoi se amestecă bine.
Laptele se fierbe împreună cu păstaia de vanilie tăiată în două şi, când clocoteşte, se toarnă peste amestecul cu făină.
Se omogenizează şi apoi se pune pe foc pentru 5 minute, amestecând continuu. Se trage deoparte şi se amestecă până ce se răceşte.
Intr-o tavă se pune prima foaie, crema, se nivelează, se acoperă cu a doua foaie p se lasă aşa de pe o zi pe alta. Se taie şi se serveşte cu zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!