Cremşnit cu kiwi
PrinteazaO reteta delicioasa de cremsnit cu kiwi din: foitaj, lapte, zahar, faina, oua, frisca, sare, kiwi, miere si pudra de scortisoara.
- un pachet foitaj cu două foi
- un litru lapte dulce
- 400 g zahăr tos
- 200 g făina
- 4 ouă
- 250 ml frişcă
- un vârf de linguriţă de sare
- 6 kiwi
- 4 linguri de miere
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
Mod de preparare:
Foile de aluat se dezgheata la temperatura camerei ca sa nu se rupa, se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se inteapa cu dintii unei furculite. Se presară 50 g zahăr tos amestecat cu pudra de scorţişoară, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu spre iute până devin aurii.
Laptele dulce se pune într-un bol, se adaugă făina, restul de zahăr tos, gălbenuşurile şi sarea.
Se amestecă bine cu un tel, se pun pe foc şi se fierb la foc mic până se îngroaşă. Se lasă să se răcească com- plet şi se amestecă bine cu frişca şi albuşurile mixate.
Se aşază o foaie de foitaj într-o tavă cu pereţi înalţi, se taie pătrate potrivit de mari şi se toarnă deasupra jjmătate din cremă.
Se presară kiwi tăiat cubuleţe, se toarnă restul de cremă, se aşază deasupra cealaltă foaie tăiată pătrate, se presează puţin şi se intro’duce la rece. Se serveşte rece, stropită cu miere şi cu felii de kiwi.
Cremşnit cu kiwi
Pofta buna!