Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

Printeaza

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

Ingrediente:Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

  • 250 g făină
  • 250 g unt (margarina)
  • 1/2 pahar apă
  • 1 lin­guriţă oţet 9°
  • puţină sare
  • cremă de va­nilie
  • zahăr vanilat sau fondant alb

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul şi se împarte în două părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi groase de 1/2 cm, de mărimea şi forma tăvii de copt. Se curăţă foaia de făină, se întinde pe o tavă curată, neunsă şi se înfige o furculiţă în mai multe locuri.

Se dă la cuptor la foc iute, pînă se rumeneşte uniform. După ce s-au copt ambele foi, se lasă să se răcească, apoi se pune între ele cremă de vanilie fierbinte, avînd grijă ca foaia de deasupra să fie cu faţa în jos.

Se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţi pătrate care se pudrează bine cu zahăr vanilat. In loc de zahăr vanilat, plăcinta se poate acoperi cu fondant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.