Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)
PrinteazaCremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)
- 250 g făină
- 250 g unt (margarina)
- 1/2 pahar apă
- 1 linguriţă oţet 9°
- puţină sare
- cremă de vanilie
- zahăr vanilat sau fondant alb
Mod de preparare:
Se prepară aluatul şi se împarte în două părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi groase de 1/2 cm, de mărimea şi forma tăvii de copt. Se curăţă foaia de făină, se întinde pe o tavă curată, neunsă şi se înfige o furculiţă în mai multe locuri.
Se dă la cuptor la foc iute, pînă se rumeneşte uniform. După ce s-au copt ambele foi, se lasă să se răcească, apoi se pune între ele cremă de vanilie fierbinte, avînd grijă ca foaia de deasupra să fie cu faţa în jos.
Se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţi pătrate care se pudrează bine cu zahăr vanilat. In loc de zahăr vanilat, plăcinta se poate acoperi cu fondant.
Pofta buna!