Cremsnit scotian
PrinteazaCremsnit scotian din: faina, margaria, zahar, oua, praf de copt, smantana, lapte, margarina, esenta de vanilie.
Pentru foi:
- 300 g făină
- 100 g margarină
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 60 g smântână
- 2 linguri lapte
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 10 linguri făină
- 1 esenţă de vanilie
- 150 g margarină
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa: incorporezi margarina în făină, o amesteci cu zahărul, oul, praful de copt, smântână şi laptele. Aluatul trebuie să fie mai moale.
Impărţi aluatul în 3 bucăţi şi îl dai timp de 1-2 ore la frigider, întinzi 3 foi subţiri şi le coci pe fundul tăvii.
Pentru crema, baţi gălbenuşurile cu zahărul, dj făina şi cu câteva linguri de lapte. Pui restul de lapte pe foc şi, când este cald, torni amestecul de gălbenuşuri.
Fierbi la foc mic, amestecând mereu. Baţi repede albuşurile spumă tare cu zahăr vanilat şi le torni peste crema dată deoparte de pe foc.
Amesteci uşor şi pui crema între foi. Dai prăjitura la rece, o tai şi o presari cu zahăr pudră şi cu zahăr vanilat.
Cremsnit scotian
Pofta buna!