Crenvurst cu şuncă şi ciuperci

Printeaza

Crenvurst cu şuncă şi ciuperci

Crenvurst cu şuncă şi ciuperci

Ingrediente:

  • 8 crenvurşti
  • 8 felii de şuncă
  • 500 g ciuperci
  • 25 g unt
  • 250 ml smîntînă
  • doi căţei de usturoi
  • 4 frunze de salvie
  • o ceapă mică
  • o crenguţă de rozmarin
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • pîine cu seminţe
  • pîine integrală

Preparare:

Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron.

Se topeşte untul într-o cratiţă, se pun ciupercile şi se prăjesc pînă devin aurii.

Se adaugă crenguţa de rozmarin, se amestecă bine cu ciupercile, se ia tigaia de pe foc şi se acoperă cu un capac ca să se îmbine aromele.

lntr-o tigaie separată se încinge puţin ulei, se adaugă ceapa, usturoiul şi se călesc pînă devin aurii. Se adaugă frunzele de salvie, se călesc un minut apoi se toarnă smantană şi se fierbe la foc mic două minute.

Crenvurştii se înfăşoară cu feliile de şuncă, se frig pe un grătar, se servesc alături de ciupercile prăjite şi sosul de smantană cu salvie

Se pot servi cu pîine cu seminţe sau crutoane din paine integrală.

Crenvurst cu şuncă şi ciuperci

Crenvurst cu şuncă şi ciuperci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O idee buna pentru in mic dejun satios: crenvursti cu sunca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.