Crenvursti cu legume picante
PrinteazaCrenvursti cu legume picante
Ingrediente:
- 8 crenvurşti
- 3 cartofi noi
- o ceapă
- un dovlecel
- doi ardei capia
- 300 g fasole albă
- 200 g ciuperci
- 80 g boabe de porumb
- ulei de măsline
- sare, piper
- o linguriţă de cimbru uscat
- o linguriţă de boia dulce
- pătrunjel
- castraveţi muraţi
Preparare:
Dovlecelul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune într-un castron. Se presară sare şi piper şi se aşteaptă să-şi lase sucul. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă în cubuleţe. Fasolea albă se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se fierbe zece minute în apă fierbinte în care se adaugă o linguriţă de sare.
Se scurge de apă şi se pune într-un castron să se răcească. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se fierb circa zece minute la foc iute şi se pun într-o strecurătoare.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun peste ceapă. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi ardeiul şi se călesc până când ceapa devine aurie.
Se adaugă feliile de dovlecei, porumbul, fasolea şi cartofi Se presară cimbrul, sarea şi piperul, se adaugă boiaua şi se călesc.
Crenvurştii se prăjesc timp de trei minute, se scurg de ulei şi se servesc alături de legumele fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!
Arata bine, o sa incerc sa pregatesc si eu niste crenvursti cu legume. Eu prefer crenvurstii de pui.