Crepes Suzette
PrinteazaO reteta delicioasa de crepes suzette (clatite) din: lapte, faina, unt, oua, zahar, sare, portocale, lamaie, lichior grand marnier si zahar brun.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 200 g faină albă
- 30 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- sare
pentru sos:
- 2 portocale
- 1/2lămâie
- 30 g unt
- 4 linguri lichior Grand Marnier
- 2 linguri rase zahăr brun
Mod de preparare:
Toarnă într-un castron puţin lapte, adaugă ouăle, 1 lingură de zahăr, untul topit şi răcit şi un praf de sare. Bate cu telul şi încorporează treptat făina şi laptele, adăugate alternativ, în cantităţi mici. Lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute, apoi strecoar-o.
Incinge o tigaie neaderentă şi unge-o cu puţin unt topit. Toarnă în mijloc un polonic din compoziţie şi roteşte tigaia pentru ca aceasta să acopere uniform fundul ei. Prăjeşte-o până când clătita începe să se coloreze în auriu pe margini, apoi întoarce-o şi prăjeşte-o încă 1 minut. Procedează în acelaşi mod până când termini toată compoziţia.
Aşază clătitele pe un platou, acoperă-le cu un şervet şi lasă-le să se răcească. Pliază clătitele în două, apoi încă o dată, în formă de evantai. Stoarce portocalele şi lămâia (păstrează coaja de la o portocală şi tai-o julien; o vei folosi la prepararea sosului). Topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul brun şi coaja de portocală tăiată julien şi caramelizeaz-o uşor. Toarnă puţină zeamă şi, când începe să se încălzească, aşază clătitele în tigaie, fară să le suprapui.
Toarnă lichiorul şi flambează clătitele, apoi adaugă încă puţină zeamă de citrice. întoarce clătitele şi ţine-le pe foc până când sosul scade şi capătă consistenţa unui sirop. Serveste-le imediat.
Crepes Suzette
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crepes suzette reteta
- clatite crepes suzette
Bune clatitele astea, ca asta sunt… CLATITE
Dap, clatite flambate sunt