Crepes suzettes
PrinteazaO reteta delicioasa de crepes suzettes din: faina, lapte, oua, unt, zahar, sare, portocale, suc de lamaie, esenta de vanilie si cointreau.
- faina 150 g
- lapte 300 ml
- oua 100 g (2 buc.)
- unt 60 g
- zahar 130 g
- sare 1 g
- portocale 300 g
- suc de lamâie 100 ml
- esenta de vanilie 5 ml
- cointreau 50 ml
Mod de preparare:
Se pun într-un bol ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul (30 g) si sarea. Se amesteca compozitia pâna devine omogena. Se adauga faina si se amesteca încet si continuu cu ajutorul unui tel. La sfârsit se adauga untul topit (20 g).
Se pune pe foc o tigaie cu unt (10 g), iar când tigaia este încinsa se adauga compozitia de clatite cu ajutorul unui polonic mic miscând tigaia pâna se acopera întreaga suprafata. Când începe sa se rumeneasca, clatita se întoarce pe partea cealalta (fie prin aruncare, fie cu ajutorul unei spatule).
Se repeta acelasi procedeu pâna la terminarea compozitiei. Când sunt gata clatitele se împaturesc în forma de triunghi. Preparam sosul de portocale astfel: portocalele se curat a de coaja apoi taiem felii subtiri (joulienne). Se îndeparteaza partea alba si se scoate pulpa de portocale care se pune la foc cu zaharul (100 g) si sucul de lamâie.
Când începe sa se lege se adauga coaja de portocale si se fierbe pentru înca 15 minute astfel încât sa obtinem un sos dulce-amarui. Clatitele se servesc cu sosul de portocale, iar când se ajunge în fata clientului se realizeaza flambarea. Flambarea consta în a turna alcool (cointreau) peste clatite, caruia i se da foc. Flambarea da aroma clatitelor.
Crepes suzettes
Pofta buna!