Crevete crocant
PrinteazaO reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei.
- 1/2 lingurita curcuma
- 1/2 lingurita chili
- 1 catel de usturoi
- 450 g creveti
- 1 ceasca fulgi de porumb
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi se bate cu telul. Se adaugă creveţii spălaţi şi şterşi şi se amestecă până ce se condimentează bine. Intr-un al doilea castron se aşază fulgii de porumb şi se zdrobesc cu mâinile; se tăvălesc creveţii prin fulgi.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc creveţii pe ambele feţe cca 3 min. Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se servesc cu felii de lămâie, salată de legume şi cartofi.
Creveţii se curăţă de carapace; din acestea se fierbe o zeamă ce poate fi bază pentru supe.
Crevete crocanti
Pofta buna!