Crevete crocant

Printeaza

O reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei.

Ingrediente:Crevete crocant

  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita chili
  • 1 catel de usturoi
  • 450 g creveti
  • 1 ceasca fulgi de porumb
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un cas­tron mare, mirodeniile şi ustu­roiul pisat. Se adaugă oul şi se bate cu telul. Se adaugă creveţii spălaţi şi şterşi şi se amestecă până ce se condi­mentează bine. Intr-un al doilea castron se aşază fulgii de porumb şi se zdrobesc cu mâinile; se tăvălesc creveţii prin fulgi.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc creveţii pe ambele feţe cca 3 min. Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se ser­vesc cu felii de lămâie, salată de legume şi cartofi.

Creveţii se curăţă de carapace; din acestea se fier­be o zeamă ce poate fi bază pentru supe.

Crevete crocanti

Crevete crocant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.