Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

Printeaza

O reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete, coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea soarelui, mazare si unt.

Ingrediente:Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

  • 300 g crevete prefierte
  • 1 lamaie, coaja rasa si zeama
  • 1 avocado
  • 750 cartofi, taiati pentru copt
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri amidon, diluat cu 1 lingura apa
  • 75 g pesmet
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 300 g mazare, din conserva, scursa de lichid
  • un cub de unt

 

Mod de preparare:

Preincălzeşte cuptorul la semnul 7/220 C şi apoi coace cartofii, conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj. Intre timp, usucă creveţii cu prosop de hârtie. Intr-un bol combina oul, amidonul dizolvat, in alt bol combina pesmetul cu coaja de lămâie, sare si piper negru proaspăt măcinat.

Dă crevetele prin ou şi apoi prin pesmet, câte o mână odată. Incinge ulei într-un vas prajeşte-le 2 minute pe fiecare parte, până când se rumensc – sau prajeşte-le în bazin de ulei, 1 -2 minute, până când devin crocanţi.

Intr-un vas mic, încălzeşte mazărea cu untul şi adaugă 2 linguri apă şi zeama de lămâie. Marunţeşte-o într-un tocător electric împreună cu avocado, până la omogenizare. Incălzeşte din nou în vas şi serveşte alături de crevete şi cartofii rumeniţi la cuptor.

Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.