Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet
PrinteazaO reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete, coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea soarelui, mazare si unt.
- 300 g crevete prefierte
- 1 lamaie, coaja rasa si zeama
- 1 avocado
- 750 cartofi, taiati pentru copt
- 1 ou, batut
- 2 linguri amidon, diluat cu 1 lingura apa
- 75 g pesmet
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 300 g mazare, din conserva, scursa de lichid
- un cub de unt
Mod de preparare:
Preincălzeşte cuptorul la semnul 7/220 C şi apoi coace cartofii, conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj. Intre timp, usucă creveţii cu prosop de hârtie. Intr-un bol combina oul, amidonul dizolvat, in alt bol combina pesmetul cu coaja de lămâie, sare si piper negru proaspăt măcinat.
Dă crevetele prin ou şi apoi prin pesmet, câte o mână odată. Incinge ulei într-un vas prajeşte-le 2 minute pe fiecare parte, până când se rumensc – sau prajeşte-le în bazin de ulei, 1 -2 minute, până când devin crocanţi.
Intr-un vas mic, încălzeşte mazărea cu untul şi adaugă 2 linguri apă şi zeama de lămâie. Marunţeşte-o într-un tocător electric împreună cu avocado, până la omogenizare. Incălzeşte din nou în vas şi serveşte alături de crevete şi cartofii rumeniţi la cuptor.
Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet
Pofta buna!