Crevete cu dovlecei şi sos
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, dovlecei, maioneza, amidon alimentar, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamie, marar, sare, piper.
- 500 g crevete decorticate
- 200 ml smântână
- 50 g parmezan
- doi dovlecei
- o lirgură cu maioneză
- lingură cu amidon alimentar
- 100 ml vin alb sec
- două lin guri cu oţet
- 175 ml ulei de măsline
- o jumătate de lămâie
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se scurg de apă, se taie felii subţiri şi se condimentează. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun feliile de dovlecei, se călesc câteva minute, se adaugă o jumătate de cană cu apă şi se lasă pe foc până scade sosul format.
Se scot cu o spumieră într-un castron şi se acoperă cu un capac. Smântână se amestecă bine cu maioneza, parmezanul ras, sare şi piper după gust. Se adaugă mărarul tocat, coaja rasă şi sucul de lămâie, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.
Crevetele se pun într-un castron împreună cu amidonul, vinul alb, oţetul, sare şi piper. Se amestecă şi se lasă zece minute acoperite cu un capac. Se încinge restul de ulei, se pun crevetele scurse şi se prăjesc până devin roz.
Crevete cu dovlecei şi sos
Pofta buna!