Crevete cu fidea şi legume
PrinteazaCrevete cu fidea şi legume
Ingrediente:
- două pungi de legume chinezeşti
- 350 g fasole verde
- un pachet fidea
- 400 g crevete decorticate
- două ouă
- 100 g unt
- 200 ml vin alb demisec
- un morcov
- o ţelină
- rozmarin
- mărar
- sare
- piper
- o lămâie
- sos de soia
- sos Worchester
Preparare:
Fideaua se pune la fiert în apă cu sare şi puţin unt, ca să nu se lipească de oală. Când este fiartă se pune într-o strecurătoare, se trece sub un jet de apă rece şi se scurge.
Se amestecă bine cu ouăle bătute, sarea, piperul şi puţin unt. Se pune amestecul în forme de brioşe unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc 20-25 de minute.
Se scot din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar. Legumele chinezeşti se prăjesc timp de zece minute într-o cratiţă cu restul de unt, sare şi piper.
Crevetele decongelate se fierb cu vinul alb, puţină apă, o crenguţă de rozmarin, sarea şi piperul. Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică.
Se amestecă bine cu suc de lămâie, sare şi piper. Se pun turnuleţele pe farfurie, se presară legumele rase şi se aşază crevetele scurse de vin. Se decorează cu mărar tocat şi se servesc.
Crevete cu fidea şi legume
Pofta buna!