Crevete cu ghimbir si vin
PrinteazaCrevete cu ghimbir si vin din: crevete, ghimbir, oua, sare, vin, ulei, ceapa.
- 150 g crevete cenuşiu
- 1 linguriţă ghimbir
- 6 ouă
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură vin
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă verde
Mod de preparare:
Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă ghimbirul, se toacă şi se amesteecă cu mălaiul.
Ceapa se taie mărunt. Se sparg ouăle într-un vas, se adaugă ceapa şi sarea şi se bat bine.
Crevetele se călesc în ulei bine încins, timp de un minut. Se adaugă vinul şi se lasă pe foc mare, până ce sosul scade complet, amesteecând continuu.
Se scoate crevetele cu o spumieră şi se pun în vasul cu ouă bătute. Se aşază compoziţia în tigaia cu ulei bime încins, la foc mic, amestecând continuu.
Pofta buna!