Crevete cu ghimbir
PrinteazaCrevete cu ghimbir din: creveti, menta, ceapa, ghimbir, nuci, sofran, ulei, lapte de cocos.
- 5 chili roşii uscaţi
- 2 cepe tăiate mărunt
- 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
- 1 lingură de iarbă de lămâie tăiată mărunt
- 8 nuci kimiri
- 1 1/2 lingură pastă de crevete
- 1 1/4 linguriţă praf de şofran
- 4 linguri de ulei
- 600 g crevete crude
- 500 ml lapte de cocos
- 100 g muguri de soia
- 500 g tăieţei de orez subţiri şi proaspeţi
- 10 frunze de mentă
Mod de preparare:
Chili roşii se frăgezesc 15 minute in apă fierbinte. Se scurg de apă şi apoi se zdrobesc împreună cu ceapa, ghimbirul, iarba de lămâie, nucile, pasta de crevete, şofranul şi două linguri de ulei.
Se curăţă crevetele şi se spală. Se prăjesc capetele şi carcasa într-o lingură de ulei, până devin portocaliu închis.
Se fierb fără capac 30 de minute în 750 ml apă. Se ia de pe foc. Zeama se trece prin strecurătoare.
Se prăjeşte pasta de condimente cu o lingură de ulei intr-un wok timp de 6 minute. Se lasă 5 minute la fiert cu zeama de crevete şi cu laptele de cocos. Se adaugă crevetele şi se fierb până devin roz.
După scurgere se adaugă mugurii de soia.
Tăieteii se lasă 30 de secunde în apă fiartă, apoi se scurg şi se amestecă cu restul compoziţiei. Supa se pregăteşte si se ornează cu crevete şi mentă spălată.
Crevete cu ghimbir
Pofta buna!