Crevete cu piure
PrinteazaCrevete cu piure din: crevete, carne de porc, cartofi, sare, ou, piper, ulei.
- 400 g crevete mari şi proaspete
- 200 g carne slabă de porc
- 200 g cartofi
- sare
- un gălbenuş de ou
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Clătiţi crevetele cu apă, apoi puneţi-i sub abur fierbinte lăsându-le până ce sunt pe jumătate făcute. Separaţi carnea de carapace şi amestecaţi-o cu puţină sare.
Curăţaţi carnea de porc şi tăiaţi-o în felii subţiri.
Bateţi gălbenuşul. Cartofii, fierţi, fără coajă se sfărâmă şi se amestecă bine cu carnea de porc, gălbenuşul, puţin unt şi sare.
Puneţi amestecul în jurul corpului fiecărui crevete, lăsând în acelaşi timp capul şi coada (pentru a fi mai multă culoare în farfurie).
Incingeţi uleiul într-o tigaie, puneţi crevetele în ea şi prăjiţi-le, până se rumenesc frumos, după care le scoateţi cu o sită şi le aşezaţi pe platoul de servire.
Pofta buna!